Дешира Ахмети се спрема за концерт во Македонската oпера

Continue reading →

Меморандум за соработка меѓу Македонската опера и балет и Државната опера – Стара Загора

Continue reading →

„Лебедово езеро“ -гостување на МОБ во Пловдив, Р. Бугарија

Continue reading →

Назначен нов генерален директор на МОБ

Continue reading →

Димитрије Бужаровски – Радомировиот псалтир оп. 47, Македонија – Охридско лето

Continue reading →

МОБ со “Поздрав од Скопје” ги отвора “Башчаршиски ноќи”

Continue reading →

Гостување на фестивалот „Башчаршиски ноќи“ во Сараево

Continue reading →

Потпишување на меморандум за соработка со Националната опера и балет од Албанија

Continue reading →

46. МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ – ОСВРТ НА ПРВАТА ПОЛОВИНА ОД ФЕСТИВАЛОТ

Continue reading →

Премиерот Заев на Мајските оперски вечери

Continue reading →