BING BING WANG 'S RESUME 2017-1Младата сопранистка од Кина, која што активно настапува во Европа на своја 21 годишна возраст го остварува своето деби во Романија во Брасов на оперскиот натпревар во пеење во улогата на Микаела во Кармен. Покрај популарноста на оперската сцена, во Милано 2014 та година, е првата оперска пејачка која е избрана да настапува на познатото музичко шоу „X-Factor“. Покрај успехот кој го остварува во Европа, наградена е како една од 10-те најдобри сопрани во Кина. Таа е првата сопранистка која магистрирала на музичкиот конзерваториум Џузепе Верди во Милано. Позната е по улогите на Лиу во Турандот, Неда во Палјачи, Михаела во Кармен, Мими во Боеми, Виолета во Травијата, Адина во Љубовен напиток и многу други улоги настапувајќи во оперските куќи во Кина, Италија, Франција, Австралија, Америка, Израел, Латвија, Словенија, Романија и Србија, Чешка, Перу, Канада