В.д. Директорот на МОБ, господинот Ќазим Асотиќ, денеска оствари работна посета со Градоначалниците на Штип и Карбинци. На денешната средба со Г-дин Благој Бочварски и Јордан Насев е воспоставен договор за културна соработка помеѓу општините и Македонската опера и балет. Договорени се проекти кои ќе почнат со реализација веќе од наредниот месец.

3514