????????????????????????????????????

 

„Македонката Ана Дурловски брилира не само во комичните моменти со актерско мајсторство, со нејзиниот полн со живот сопран без никаков напор  создава разни женски ликови”

„Фантастичната пејач-актер Ана Дурловски како и секогаш носи максимална живост и автентичност“
„Македонскиот сопран Ана Дурловски е доминантна Норина со светски глас и исклучителна актерка, миленичка не само на Штутгарт“ -Ioan Holender
„Aна Дурловски е толку прекрасно комична што дел од публиката не може да се совземе од смеење.”
„Ана Дурловски е чудо од колоратура со голема артистички моќ.”
„Aна Дурловски и нејзините варијации во кантилената одново повторувајќи и градејќи ги ѕвонливите висини.
„Со нејзината уметност на пеење (кога таа ќе посака)прави огномет во ладни бои.”
„Ана Дурловски е грандиозен пејач-актер, нејзината уметност на заведување ја преточува во брилијантни колоратури и хумор, наеднаш пред нас стои комплетниот лик“
“Белканто хероината уште еднаш ја покажа нејзината неприкосновена гласовна и актерска подвижност”.