Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
DHOMA E KUQE-Shfaqje Baleti e Igor Kirov (14.06.2017) Qershor 14, 2017 @ 8:00 pm - 9:00 pm MKD300
red room

Muzika: Franz Schubert
Koreograf: Igor Kirov
Kostumograf: Aleksandar Noshpal
Skenograf: Marija Veterova
Repetitorë: prof.m-r Tanja Vujisiq-Todorovska, Sasha Evtimova, Olga Pango

 

‘Dhoma e kuqe’ është balet kontemporan me koreografi të Igor Kirov, i punuar në bazë të kuartetit nr.14 të kompozitorit F.Schubert, me libreto të Sasho Dimoski, kostumografi të Aleksandar Noshpal, skenografi të Marija Veterova dhe në produksion të Operas dhe Baletit të Maqedonisë. Si bazë e fabulës së shfaqes është kërkimi i Vdekjes për dashuri, paraqitja e saj në botën e dukshme, rënia në dashuri me Profetin (personazh androgjin) dhe udhëtimi i përbashkët i tyre në ferr. Tregimi vazhdon me paraqitjen e Vajzës, e cila niset që t’a kërkojë dhe t’a kthejë të dashurin e saj në botën e dukshme – udhëtimi iniciator i saj në ferr, gjetja e Profetit dhe kthimi i tyre i përbashkët në botën e dukshme. Në fund, Vdekja mbetet vetëm, duke vuajtur gjithmonë për dashuri. Kjo fabul është pasuruar me paraqitjen e llojllojshme të personazheve, të cilët janë ndjenja dhe momente nga bota e të gjallëve nga njëra anë dhe karakteristrikat e hijeve nëntokësore nga ana tjetër…

Details

Date:
Qershor 14, 2017
Time:
8:00 pm - 9:00 pm
Cost:
MKD300
Event Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/crvenata-soba-premiera-14-06-2017.html

Venue

Opera dhe Baleti i Maqedonisë
Bulevar Goce Dellçev 4
Shkup, 1000 Macedonia
+ Google Map
Phone:
+389 (02) 3118 – 451