Преслушување за надворешни соработници за Оркестарот на Македонска Опера и Балет

Македонската опера и балет објавува отворен повик за пријавување на кандидати за учество во преслушување за надворешни соработници за Оркестарот на МОБ. Continue reading →

АУДИЦИЈА За операта „ПАЛЈАЧИ“

Македонската опера и балет објавува отворен повик за пријавување на кандидати заучество во аудиција за операта ,,Палјачи,,. Аудицијата ќе се одржи на 18 ноември  во 11.00 часот. Сите кандидати мора да бидат достапни за аудиција во закажаниот термин. Continue reading →

АУДИЦИЈА За операта „Џани Скики“

Македонската опера и балет објавува отворен повик за пријавување на кандидати заучество во аудиција за операта „Џани Скики“. Аудицијата ќе се одржи на 18 ноември  во 11.00 часот. Сите кандидати мора да бидат достапни за аудиција во закажаниот термин. Continue reading →

АУДИЦИЈА За операта „Кавалерија Рустикана“

Македонската опера и балет објавува отворен повик за пријавување на кандидати заучество во аудиција за операта ,,Паљачи,,. Аудицијата ќе се одржи на 18 ноември  во 11.00 часот. Сите кандидати мора да бидат достапни за аудиција во закажаниот термин. Continue reading →