Преслушување за надворешни соработници за oркестарот на МОБ

Македонската опера и балет објавува отворен повик за пријавување на кандидати за учество во преслушување за надворешни соработници за Оркестарот на МОБ. Continue reading →

СООПШТЕНИЕ за аудицијата за операта „Плате“

Почитувани,

Македонската опера и балет ви соопштува дека аудицијата за операта „Плате“ од композиторот Жан-Филип Рамо, која што беше закажана за 06.09.2016 година, од оправдани причини се одложува. Новиот датум за аудицијата дополнително ќе биде соопштен.

Со почит,

Македонска опера и балет

АУДИЦИЈА за операта „Дон Џовани“

Македонската опера и балет објавува отворен повик за пријавување на кандидати за учество во аудиција за операта „Дон Џовани“ од В.А.Моцарт. Аудицијата ќе се одржи на 2 јуни 2016 во 12 часот. Сите кандидати мора да бидат достапни за аудиција во закажаниот термин. Continue reading →

АУДИЦИЈА за операта „Севилскиот бербер“

Македонската опера и балет објавува отворен повик за пријавување на кандидати за учество во аудиција за операта „Севилскиот бербер“. Аудицијата ќе се одржи на 20 април 2016 во 14 часот. Сите кандидати мора да бидат достапни за аудиција во закажаниот термин.

Continue reading →

Отворен повик за статисти во новата продукција на операта “Турандот”.

Македонската опера и балет објавува отворен повик за статисти во новата продукција на операта “Турандот”. Заинтересираните кандидати треба да се пријават на audicii@mob.com.mk и да ги достават следните податоци:
Continue reading →

До: Факултетите за музичка уметност во Р. Македонија – АУДИЦИЈА за Гала оперски концерт „Млади оперски надежи – Коста Трпков“

Почитувани,

Во пресрет на традиционалниот Гала оперски концерт на млади оперски надежи “Коста Трпков“,Македонската опера и балет ги поканува високообразовните институции за музичка уметност од Скопје, Штип и Тетово да земат учество во настанот со своите студенти по соло пеење. Концертот ќе се одржи на 22 април (петок) 2016 година, во Македонскиот народен театар.
Continue reading →