Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
“АИДА“ – Џузепе Верди (31.05.2018) мај 31, 2018 @ 8:00 pm - 11:00 pm 500МКД
Aida MOV


31.05.2018 (четврток)

Џузепе Верди
„Аида“

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Зоран Костовски
Костимограф: Елена Дончева
Кореограф: Снежана Филиповска
Концерт-мајстор: Верица Ламбевска
Асс. Хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреј Наунов
Улоги:
Aида: Ана Лукреција Гарсија (Шпанија)
Амнерис: Софија Јанелидзе (Грузија)
Радамес: Валтер Фракаро (Италија)
Рамфис: Владимир Саздовски
Фараон: Невен Силјановски
Амонасро: Марјан Јованоски
Главна свештеничка: Александара Лазаровска Василевски
Гласник: Јане Дунимаглоски

Балетски солисти: Марија Кичевска Шокаровска и Бобан Ковачевски

Оркестарот,Хорот и Балетскиот ансамбл на МОБ

Испициенти: ЉупчоПолизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: ПавлинаЗдравкова, Светлана Георгиева, Невена Георгиева

 

Детали за настанот

Дата:
мај 31, 2018
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
500МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/aida-uzepe-verdi-31-05-2025.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451