Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
Аида – Џузепе Верди (31.5.2019) мај 31 @ 8:00 pm - 11:55 pm 800МКД
AIDA MK


„Аида“
Џузепе Верди
Опера во четири чина

31.05.2019 –  20.00ч

Диригент:Диан Чобанов
Режисер: Дејан Прошев
Кореограф: Луиза Балдинети
Концерт-мајстор: Верица Ламбевска
Асс. хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Aида: Олга Романко (Русија)
Радамес: Ѓорѓи Цуцковски
Амнерис: Ирина Долженко (Русија)
Рамфис: Владимир Саздовски
Фараон: Александар Стефаноски
Амонасро: Анџело Веча – Италија
Главна свештеничка: Александра Лазаровска – Василески
Гласник: Дејан Стоев

Настапуваат хорот, балетскиот ансамбл и оркестарот на НОБ

Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Детали за настанот

Дата:
мај 31
Час:
8:00 pm - 11:55 pm
Цена на билетот
800МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/svecheno-otvora-e-na-47-ma-ski-operski-vecheri-aida-verdi-31-5-2019.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451