Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
„Боеми“ – Џакомо Пучини (Премиера) – Свечено отворање на 46. Мајски оперски вечери мај 9, 2018 @ 8:00 pm - 11:00 pm 600МКД
Boemi mov

ПРЕМИЕРА
Боеми
Џакомо Пучини
Опера во четири чина

Диригент: Џанлука Мартиненги (Италија)
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Концерт-мајстор: Климент Тодороски
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Улоги:
Родолфо: Ѓорѓи Цуцковски
Мими: Благица Поп Томова
Марчело: Горан Начевски
Шонар: Ристе Велков
Колин: Владимир Саздовски
Мuзета: Катерина Стојановска
Беноа: Евгени Арабаџиев  (Бугарија)
Алчиндор: Борко Биџовски
Парпињол: Јане Дунимаглоски
Граничар: Димитар Кожухаров
Офицер: Диме Петров
Дете: Максим Арсовски

 

Хорот и оркестарот на МОБ

Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Детали за настанот

Дата:
мај 9, 2018
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
600МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/boemi-akomo-puchini-premiera-09-05-2018.html?___store=mk&___from_store=en

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451