Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
Боеми – Џакомо Пучини (22.5.2019) мај 22 @ 8:00 pm - 11:00 pm 600МКД
БОЕМИ 2


ЏАКОМО ПУЧИНИ
„БОЕМИ“

22.05.2019г. 20:00 ч. 

Диригент: Оливер Балабурски
Режисер: Дејан Прошев
Асс.Диригент: Катерина Стојановска
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Сценограф : Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Концерт-мајстор: Климент Тодороски
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Улоги:
Родолфо: Иван Момиров (Бугарија)
Мими: Цветелина Василева (Бугарија)
Марчело: Валдис Јансонс (Латвија)
Шонар: Андреа Ѕаупа – Италија
Колин: Владимир Саздовски
Мuзета: Катерина Стојановска
Беноа: Невен Силјановски
Алчиндор: Борко Биџовски
Парпињол: Јане Дунимаглоски
Граничар: Александар Никодиновски
Офицер: Диме Петров

Настапуваат хорот, балетскиот ансамбл и оркестарот на НОБ

Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Детали за настанот

Дата:
мај 22
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
600МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/boemi-akomo-puchini-premiera-22-05-2019.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451