Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
„Боеми“ – Џакомо Пучини (24.10.2018) октомври 24, 2018 @ 8:00 pm - 11:00 pm 300MKD
Boemi-web

Боеми – Џакомо Пучини
Опера во четири чина

Диригент: Енрико Довико (Италија)
Режисер: Дејан Прошев
Асс.Диригент: Катерина Стојановска
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Концерт-мајстор: Климент Тодороски
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Настапуваат:
Родолфо: Ѓорѓи Цуцковски
Мими: Сандра Митровска
Марчело: Марјан Јованоски
Шонар: Андреа Ѕаупа (Италија)
Колин: Владимир Саздовски
Мuзета: Билјана Јосифов
Беноа: Невен Силјановски
Алчиндор: Борко Биџовски
Парпињол: Јане Дунимаглоски
Граничар: Димитар Кожухаров
Офицер: Диме Петров

Хорот и оркестарот на МОБ

Детали за настанот

Дата:
октомври 24, 2018
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
300MKD
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/boemi-akomo-puchini-premiera-24-10-2018.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451