Loading Настани

« Сите Настани

 • Овој настан е поминат.
„ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ЉУБОВТА“ – РЕЦИТАЛ НА НИКОЛА СТОЈЧЕСКИ – ТЕНОР февруари 21, 2017 @ 8:00 pm - 9:00 pm FREE
nikola stojchevski

НИКОЛА СТОЈЧЕСКИ – ТЕНОР
ЕЛЕНА СИЉАНОСКА –  ПИЈАНО
ДЕЈАН ПРОШЕВ – РЕЖИСЕР

 

Програма:

 1. Г.Доницети – извадок од операта „Љубовен напиток“
 2. П. Тости – соло песна ,,A vuccella,,
 3. Ф.Чилеа – La dolcissima effigie  од операта ,,Адријана Лекуврер,,
 4. Е.Д.Куртис – Non ti scordar di me
 5. Г. Пучини  Tra voi belle од операта ,,Манон Леско,,
 6. П.Маскањи – Интермецо од операта ,,Кавалерија Рустикана, Изведба: Елена Сиљаноска
 7. Г.Пучини – Donna non vidi mai  од операта ,,Манон Леско,,
 8. Џ.Верди – Questa o quella     од операта,,Риголето,,
 9. Г.Доницети – Tombe degli avi miei од операта,,Лучија ди Ламермур,,
 10. Џ.Верди – Di quella pira  од операта ,,Трубадур,,        Il Trovatore

 

Детали за настанот

Дата:
февруари 21, 2017
Час:
8:00 pm - 9:00 pm
Цена на билетот
FREE
Настан Category:

Место

Фоаје на МОБ