Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
ЕВГЕНИЈ ОНЕГИН – П. И. Чајковски мај 11, 2016 @ 8:00 pm - 11:00 pm 600МКД
evgeni1j

Русија, XIX век, млад благородник ја отфрла љубовта на една невина, селска девојка. Пронаоѓајќи ја неколку години подоцна во Санкт Петербург, омажена за принц, сфаќа дека таа, всушност,  е неговата вистинска љубов. И таа сè уште го љуби, но судбината ги разделила засекогаш. Ова е интересната приказна на Пушкин за неостварената љубов која Чајковски ја доведува до ново ниво со своите жестоки, срастени ноти.

Диригент: Саша Николовски-Ѓумар
Диригент II: Иван Еминовиќ
Режисер: Дејан Пројковски
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Марија Пупучевска
Кореограф: Олга Панго
Концерт мајстор: Верица Ламбевска
Асс. Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Светло дизајн: Васко Лисичов
Асс. Режисери: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска

НАСТАПУВААТ:
Ларина: Марика Поповиќ
Татјана: Тамара Калинкина (Украина)
Олга: Николина Јаневска
Филипјевна: Елена Петрушевска
Ленски: Домагој Доротиќ (Хрватска)
Евгениј Онегин: Иван Наумовски
Кнез Гремин: Владимир Саздовски
Капетан: Диме Петров
Зарецки: Борко Биџовски

Детали за настанот

Дата:
мај 11, 2016
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
600МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/evgeni-onegin-p-i-cha-kovski-premiera-11-05-2016.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451