Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
„Змејот од Босна“ – Асим Хорозиќ (22.05.2018) мај 22, 2018 @ 8:00 pm - 10:30 pm 500МКД
Zmej MOV

Асим Хорозиќ
ЗМЕЈОТ ОД БОСНА
22.5.2018 / 20.00 ч.
Гостува: Народен театар Сарево

Либрето: Нијаз Алиспахиќ
Диригент: Нада Матошевиќ Орешковиќ
Режисер: Озрен Прохиќ
Костимограф: Вања Поповиќ
Сценограф: Вања Поповиќ и Озрен Прохиќ
Кореографија и сценски движења: Белма Чечо Бакрач
Диригент на хор: Данијел Жонтар
Светло дизајн: Моамер Шаковиќ
Видео дизајн: PAL – e
Асс. композитор: Тони Топлан
Асс. режисер – инспициент: Гордан Симиќ

Улоги:
Хусеин – Капетан Градашчевиќ: Иван Шариќ
Султан Махмуд II: Леонардо Шариќ
Госпоѓа Мелеќ, мајка на Хусеин: Катарина Кикиќ
Госпоѓа Ханифа, жена на Хусеин: Адема Пљевљак-Крехиќ
Осман–Паша, постариот брат на Хусеин: Амир Сарачевиќ
Госпоѓа Саида, жена на Осман: Дајана Шегвиќ
Фра Илија Старчевиќ: Синиша Маркановиќ
Хер Апел: Кенан Хасиќ
Клучарот Кара – Заим Попара: Јосип Катавиќ
Али -паша Ризванбеговиќ: Драган Павловиќ
Смаил-ага Ченигиќ: Марко Калајановиќ
Али-паша Фидахиќ: Илеш Бечеи
Пехливан: Изудин Бајровиќ
Соло: Дениза Џипа
Мула Мустафа: Мухамед Јамаковиќ
Стражари: Нарцис Шеховиќ, Шефко Шаботиќ
Народ, војска: Хорот на Народен театар Сараево
Дете: Надин Џипа

Хорот на операта на Народен театар Сараево и оркестарот на Сараевската филхармонија

Корепетирори: Даниел Жонтар, Ненад Тешиќ, Аида Јажиќ и Фуад Шетиќ
Суфлер: Марина Поточник

Детали за настанот

Дата:
мај 22, 2018
Час:
8:00 pm - 10:30 pm
Цена на билетот
500МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/zme-ot-od-bosna-asim-horozi-22-05-2018.html?___store=mk&___from_store=en

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451