Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
Лучија од Ламермур – Гаетано Доницети (15.5.2019) мај 15 @ 8:00 pm - 11:00 pm 600МКД
ЛУЧИЈА ОД ЛАМЕРМУР

Гаетано Доницети

ЛУЧИЈА ОД ЛАМЕРМУР

15.05.2019 год. 20 часот

Диригент: Најден Тодоров (Бугарија)
Режисер / Сценограф: Лев Пулиезе(Италија)
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.костимограф: Марта Трендафилова
Асс.режисер: Tрајко Јордановски
Асс.хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Концерт-мајстор:
Корепетитори: Елена Сиљаноска,Јанинка Невчева, Андреј Наунов

Улоги:
Лучија: Ана Дурловски
Енрико: Франческо Вултаџо (Италија)
Едгардо: Ифрим Космин (Романија)
Артуро: Марјан Николовски
Рајмондо: Иван Томашев (Србија)
Ализа: Марика Поповиќ
Нормано: Јане Дунимаглоски

Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Детали за настанот

Дата:
мај 15
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
600МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/luchi-a-od-lamermur-gaetano-doniceti-15-05-2019.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451