Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
НАБУКО – Џузепе Верди (07.12.2017) декември 7, 2017 @ 8:00 pm - 10:30 pm 300MKD
набуко

Својата праизведбата оваа опера ја имала во 1842 година во Миланска Скала. Таа е една од најпопуларните оперски претстави на Верди и, се пишува, дека со нејзината прва изведба почнала неговата вистинска уметничка кариера.

Диригент: Иван Еминовиќ
Асс. Диригент : Катерина Стојковска
Режисер: Огњан Драганов (Бугарија)
Сценограф: Живојин Трајановиќ
Костимограф: Тања Медарова-Стојановска
Асс.режисер:Трајко Јордановски
Концерт-мајстор:
Асс.хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ,Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева,  Андреја Наунов

НАСТАПУВААТ:
Набуко: Ристе Велков
Абигаиле: Павлина Новакова-Георгиев
Фенена: Ирена Кавкалеска
Исмаил: Зоран Сотиров
Захарие: Иван Томашев (Србија)
Големиот свештеник: Диме Петров
Ана: Марија Наумовска
Абдало: Зоран Даскаловски

Инспициенти: Мирче Стојчевски, Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлинa Здравкова

 

Детали за настанот

Дата:
декември 7, 2017
Час:
8:00 pm - 10:30 pm
Цена на билетот
300MKD
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/nabuko-uzepe-verdi-07-12-2017.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451