Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 04.03.2017, 13:30ч) март 4, 2017 @ 1:30 pm - 2:30 pm 150МКД
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност, а воедно и со композитори, оперски пеачи, солисти, режисер, хор и сценарист.

Сценариото изобилува со многу комични моменти кои се случуваат додека шумските животни се обидуваат да создадат оперска претстава.

Музичкиот дел е исполнет со популарни арии од оперите: „Кармен“, „Палјачи“, „Аида“, „Травијата“, „Рита“ и многу други арии и инструментални композиции кои се со адаптиран текст во својство на сценариото.

Сценарио и режија: Десанка Глигоријевиќ
Настапуваат:

Буф: Невен Силјановски

Лиска: Симона Петровски / Надежда Рубен

Меца: Марика Поповиќ / Катерина Бошковска / Билјана Бајевска

Зајко: Јане Дунимаглоски / Дејан Стоев 

 

 

 

Детали за настанот

Дата:
март 4, 2017
Час:
1:30 pm - 2:30 pm
Цена на билетот
150МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/operata-na-shumskite-zhivotni-operska-pretstava-za-deca-04-03-2017-13-30chch.html

Место

МОБ – Мала Сцена
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map