Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
„Помеѓу соништа и летови“ – Горан Начевски – ПРЕМИЕРА (30.03.2018) март 30, 2018 @ 8:00 pm - 10:00 pm Слободен влез
sonista i letovi

ПРЕМИЕРА
Горан Начевски
ПОМЕЃУ СОНИШТА И ЛЕТОВИ
– камерна опера
30.3.2018 / 20.00 (Мала сцена)

Премиерата е во рамките на фестивалот ,, Денови на македонска музика”

Композитор: Горан Начевски
Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Љупка Јакимовска
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Бранкица Јордановска
Кореограф: Маја Каревски
Светло дизајн: Нино Митевски
Концерт Мајстор: Јане Бакевски
Хор мајстор: Јасмина Ѓоргеска

НАСТАПУВААТ:

Ѕвездата –   Александра Лазаревска Василевски
Таткото – Дејан Стоев
Патникот –   Невен Силјановски

Балетски пар: Христина Ангеловска и Агим Бафтии
Дете: Дуа Махмути

Корепетитори: Елена Сиљаноска, Андреј Наунов, 
Јанинка Невчева
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, 
Марко Павлевски
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Хорот и оркестарот на МОБ

 

Детали за настанот

Дата:
март 30, 2018
Час:
8:00 pm - 10:00 pm
Цена на билетот
Слободен влез
Настан Category:

Место

МОБ – Мала Сцена
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map