Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
Риголето – Џузепе Верди (18.5.2019) мај 18 @ 8:00 pm - 11:00 pm 600МКД
RIGOLETO-MK


Џузепе Верди
„РИГОЛЕТО

18.05.2019 год. 20 часот 

Диригент: Алесандро Д’Агостини (Италија)
Режисер: Нина Најденова (Бугарија)
Асс. режисер: Трајко Јордановски
Сценограф: Живојин Трајановиќ
Костимограф: Марија Пупучевска
Концерт -мајстор: Јане Бакевски
Асс.Диригент: Катерина Стојковска
Асс.хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Кореограф: Саша Евтимова, Киро Павлов
Корепетитор: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреј Наунов

Риголето: Алберто Гаѕале (Италија)
Џилда: Линда Кампанела (Италија)
Војводата од Мантова: Ифрим Космин (Романија)
Спарафучил: Владимир Саздовски
Мадалена: Ирена Кавкалевска
Монтероне: Ернес Ибраимовски
Гроф Чепрано: Диме Петров
Грофица Чепрано: Катерина Стојановска
Маруло: Драган Ампов
Борса: Дејан Стоев
Џована: Ана Ројдева
Паж: Десанка Глигоријевиќ
Офицер: Димитар Кожухаров

Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Детали за настанот

Дата:
мај 18
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
600МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/rigoleto-uzepe-verdi-18-05-2019.html

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451