Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
„ТОСКА“ – Џакомо Пучини (12.05.2018) мај 12, 2018 @ 8:00 pm - 10:30 pm 500МКД
Tosca MOV


Тоска
Џакомо Пучини
Oпера во три чина

Диригент: Симон Кречич (Словенија)
Режисер: Огњан Драганов (Бугарија)
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.Диригент: Катерина Стојковска
Асс. Режисер: Трајко Јордановски
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Асс. хор мајстор : Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитор: Елена Сиљановска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Улоги:
Тоска: Феријал Туркоглу (Турција) 
Каварадоси: Иван Момиров (Бугарија)
Скарпија: Борис Трајанов
Анџелоти: Ернес Ибраимовски
Клисар: Драган Ампов
Сполета: Саша Смилевски
Шароне: Диме Петров
Клучар: Димитар Кожухаров
Овчарче: Десанка Глигоријевиќ

Хорот и оскетарот на МОБ

Испициент: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

 

Борис Трајанов е Скарпија пред кој треба да се падне на колена. Веќе неговиот драматуршки ефектен прв настап е до таа мера дијаболичен, што на публиката ѝ го одзема здивот. Замислен и остварен е со една суптилна, перфидна злоба, со една постојана цинична насмевка, но и со потребната бруталност и обдарен со својот идеален јадровит баритон, нé остава стаписани. Во поглед на гласот, како и според интерпретацијата, тој е едноставно среќен случај за претставата. Л’Опера (Февруари 2002)

 

 

 

Детали за настанот

Дата:
мај 12, 2018
Час:
8:00 pm - 10:30 pm
Цена на билетот
500МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/toska-akomo-puchini-12-05-18.html?___store=mk&___from_store=en

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451