Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.
Травијата – Џузепе Верди (28.5.2019) мај 28 @ 8:00 pm - 11:00 pm 600МКД
ТРАВИЈАТА 1

ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ
„ТРАВИЈАТА“
28.05.2019 почеток 20ч.

Диригент: Филип Павишиќ (Хрватска)
Режисер: Верена Штојбер (Германија) 
Сценограф и костимограф: Софија Шнајдер (Германија)
Кореограф: Саша Ефтимова
Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Асс. Диригент: Катерина Стојковска
Концерт-мајстор:
Асс.хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска,Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитор: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Улоги:
Виолета Валери: Сања Керкез (Србија)
Алфред Жермон: Благој Нацоски
Жорж Жермон: Отар Нaкашидзе (Грузија)
Флора: Николина Јаневска
Анина: Александра Лазарoвска Василевски
Барон Дуфол: Кристијан Антовски
Маркиз Д’ Обињи: Драган Ампов
Гастон: Никола Стојчевски
Д-р Гренвил: Борко Биџовски
Џузепе: Игор Гиновски
Комесарио: Ернес Ибраимовски

Настапуваат хорот, балетскиот ансамбл и оркестарот на НОБ

Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Детали за настанот

Дата:
мај 28
Час:
8:00 pm - 11:00 pm
Цена на билетот
600МКД
Настан Category:
Website:
http://mob.com.mk/bileti/travi-ata-uzepe-verdi-28-05-2019.html?___store=mk&___from_store=en

Место

Македонска опера и балет
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
Телефон:
+389(02) 3118 – 451