Loading Настани
Барај Настани

Event Views Navigation

Следни Настани

Настани Листа Навигатија

мар
1200MKД

Тајно моја – мјузикл во чест на Тоше Проески (26.03.2017)

март 26 @ 8:00 pm - 10:30 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
tajno_web1

Премиерата и репризата на мјузиклот „Тајно моја“ во чест на Тоше Проески, кои беа закажани за 10 и 21.03.2017 се презакажуваат за 24 (петок) и 26 март (недела),

Дознајте повеќе »
мар
400МКД

АПОКАЛИПТИКУМ – Драган Даутовски (концерт)

март 27 @ 8:00 pm - 10:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
dautovski

Денови на Македонската музика

Дознајте повеќе »
мар
1200МКД

Тајно моја – мјузикл во чест на Тоше Проески (28.03.2017)

март 28 @ 8:00 pm - 10:30 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
tajno_web1

Премиерата и репризата на мјузиклот „Тајно моја“ во чест на Тоше Проески, кои беа закажани за 10 и 21.03.2017 се презакажуваат за 24 (петок) и 26 март (недела),

Дознајте повеќе »
апр

БАЛЕТСКА ВЕЧЕР НА БУРНОНВИЛ – ПРЕМИЕРА

април 5 @ 8:00 pm - 10:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
02
апр

БАЛЕТСКА ВЕЧЕР НА БУРНОНВИЛ

април 7 @ 8:00 pm - 10:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
02
апр
300MKD

ТУРАНДОТ – Џакомо Пучини (12.04.2017)

април 12 @ 8:00 pm - 11:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
TEST TURANDOT

Турандот е опера во три чина од Џакомо Пучини. Напишана по либретото на Џузепе Адами и Ренато Симони. Текстот се базира на адаптацијата на Фридрих Шилер на драмата Турандот од Карло Гоци. Пучини умира и не ја допишува операта, подоцна таа е завршена од Франко Алфано.

Дознајте повеќе »
апр

ОПЕРА ГАЛА – 70 години Македонска опера и балет

април 26 @ 8:00 pm - 10:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
01

Диригент: Иван Еминовиќ Режисер: Дејан Прошев Настапуваат: Ана Дурловски Борис Трајанов Игор Дурловски Весна Ѓиновска-Илкова Ѓорги Цуцковски Марјан Јованоски Ристе Велков Сандра Митровска Ивана Здравкова Владимир Саздовски Ирена Крстевска Дарко Нешковски Злата Тошевска Никола Стојчевски Хорот и Оркестарот на МОБ

Дознајте повеќе »
+ Export Вчитани Настани