Loading Настани
Барај Настани

Event Views Navigation

Минати Настани › опера

Настани Листа Навигатија

фев
400МКД

“ДОН ЏОВАНИ” – Волфганг Амадеус Моцарт (08.02.2017)

февруари 8, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
don-giovanii-web

Дон Џовани е опера во два чина со музика од Волфганг Амадеус Моцарт и италијанското либрето на Лоренцо Да Понте која се базира на легендите за Дон Жуан, измислен развратник и заводник. 

Дознајте повеќе »
фев
150МКД

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 11.02.2017)

февруари 11, 2017 @ 12:00 pm - 1:00 pm
МОБ – Мала Сцена,
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност,

Дознајте повеќе »
фев
400МКД

СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕР – Џоакино Росини (11.02.2017)

февруари 11, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
sevilski_slika

Дејствието од операта се одвива во Севиља. Розина е млада девојка која е заљубена во грофот Алмавива.

Дознајте повеќе »
фев
150МКД

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 12.02.2017)

февруари 12, 2017 @ 12:00 pm - 1:00 pm
МОБ – Мала Сцена,
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност,

Дознајте повеќе »
фев
150МКД

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 12.02.2017 -13:30ч.)

февруари 12, 2017 @ 1:30 pm - 2:30 pm
МОБ – Мала Сцена,
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност,

Дознајте повеќе »
фев
300MKD

ТОСКА – Џакомо Пучини

февруари 23, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm
Македонска опера и балет,
бул. Гоце Делчев бр.4
Скопје, Скопје 1000 Macedonia
+ Google Map
TOSCA-web

Тоска е опера во три чина од Џакомо Пучини. Напишана е по италијанското либрето од Луиџи Илика и Џузепе Џакоза

Дознајте повеќе »
мар
150MKD

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 04.03.2017)

март 4, 2017 @ 12:00 pm - 1:00 pm
МОБ – Мала Сцена,
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност,

Дознајте повеќе »
мар
150МКД

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 04.03.2017, 13:30ч)

март 4, 2017 @ 1:30 pm - 2:30 pm
МОБ – Мала Сцена,
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност,

Дознајте повеќе »
мар
150MKД

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 05.03.2017)

март 5, 2017 @ 12:00 pm - 1:00 pm
МОБ – Мала Сцена,
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност,

Дознајте повеќе »
мар
150МКД

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ (оперска претстава за деца – 05.03.2017, 13:30ч)

март 5, 2017 @ 1:30 pm - 2:30 pm
МОБ – Мала Сцена,
Бул. Гоце Делчев бр. 4
Скопје, Macedonia
+ Google Map
shumskite zivotni

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае, едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност,

Дознајте повеќе »
+ Export Вчитани Настани